PORTUGAL

José Maria da Fonseca

Grundaren José Maria da Fonseca var egentligen matematiker, men bestämde sig för att byta bana 1843. Han lät planetera vinstockar på halvön Setúbal som ligger direkt söder om Lissabon. Han var långt före sin tid med både vinodlandet och marknadsföringen och så föddes vinvärldens äldsta varumärke Periquita. Ett klassiskt rödvin som älskats av svenska vindrickare sedan premiären på Systembolaget för snart fyrtio år sedan.
 

Idag är det sjätte generation, med färgstarke chefsvinmakaren Domingo Soares Franco och hans bror Antonio, som leder företaget. Fortfarande med en lust att ständigt vara först. Ett exempel är den supermoderna ”centrifug” i mångmiljonklassen man nyligen skaffat för att göra alkoholfria viner med den riktiga vinsmaken i behåll.
 

Fonseca ett av världens mest framgångsrika vinföretag och säljer sina viner till mer än femtio länder. Basen för framgångarna är fortfarande rött och sött där lokala druvor (tradition) kombineras med ultramodern teknik (innovation).

 

Läs mer på:
http://jmf.pt
 

Lissabons hetaste vinbar

Portugal är ett av de hetaste turistmålen just nu. Kombinationen vackra miljöer, spännande krogliv och rimliga priser är oslagbar. Är du i Lissabon får du inte missa ett besök i José Maria da Fonsecas senaste nysatsning vinbaren ”By The Wine” som blivit en jättehit.
 

Här kan du prova alla firmans viner, glasvis eller på butelj, tillsammans med ett stort utbud av lokala delikatesser. Baren ligger på Ruas das Flores i den historiska stadsdelen Chiado.

 

Läs mer på:
http://bythewine.pt

José Maria da Fonseca
PRODUKTER