RECEPT

Bacalao

SE RECEPT
Bacalao
4 PERSONER
INGREDIENSER
  • ½ dl olivolja
  • 3 lökar gula, skivade
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 9 potatisar i skivor
  • 500 g kabeljo urvattnad
  • 1 chilipeppar urkärnad och strimlad
  • 4 tomater, klyftor
  • Salt
  • ½ dl tomatpuré + 1 dl vatten
  • 1 burk hela tomater
  • Gröna pimento oliver, delade

Bacalao är en portugisisk fiskrätt som kommit till Møre/Romsdals fylke i Norge genom byteshandel. Den är mustig och helt superb i festsammanhang då den är enkel att göra i stora mängder. Recept av Johan ”Matgeek” Hedberg
 

GÖR SÅHÄR
1. Hetta upp oljan och lägg i hälften av löken samt vitlök. Stek dem mjuka och varva därefter i resten av löken, potatis, kabeljo, chili och tomatklyftor (i lager precis som lasagne).
 

2. Blanda tomatpuré och vatten och häll sen vätskan över ingredienserna.
 

3. Tillsätt hela tomater tillsammans med spadet från burken.
 

4. Tillsätt pimientos.
 

5. Späd eventuellt med mer vatten, vätskan ska nå upp till hälften av ingredienserna.
 

6. Koka upp och låta sjuda under lock cirka 45 min.
 

PASSAR TILL