RECEPT

Bolo Rei

SE RECEPT
Bolo Rei
18 bitar
INGREDIENSER
  • 7 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 tesked kanel
  • Rivet citronskal
  • 3 ägg
  • 1 1/2 matsked portvin
  • 50 gram rumstempererat smör
  • 85 gram syltad frukt
  • 85 gram torkad frukt
  • Floursocker till garnering

Bolo Rei är en portugisiskt kaka som står på bordet i så gott som alla portugisiska hem under juletid.
 

1. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke. Tillsätt socker, kanel, citronskal och blanda allt väl. Tillsätt därefter två ägg, vatten, portvin och smör i bunken och blanda tills det blir en kompakt deg.
 

2. Lägg degen på ett mjölat bord. Strö lite mer mjöl på degen och knåda den tills den blir mjuk och fin. Lägg den därefter i en bunke övertäckt med plastfolie och låt stå i ca 1h.
 

3. Ta bort plastfolien och mixa den torkade- och syltade frukten med degen. Spara lite till garneringen. Strö lite mer mjöl på degen och knåda den ännu en gång. Placera degen i en bakform med bakplåtspapper i botten. Låt den stå i 45-60 minuter.
 

4. Sätt ugnen på 180ºC
 

5. Vispa upp ett ägg och pensla kakan. Garnera med syltad frukt, torkad frukt och strö lite socker över. Grädda i ugnen i ca 40-45 minuter, tills den är gyllenbrun.
 

7. Ta ut kakan från ugnen och låt den svalna. Strö lite florsocker över vid servering.
 

PASSAR TILL