RECEPT

Caldo verde

SE RECEPT
Caldo verde
4 PERSONER
INGREDIENSER
  • 1/2 kg potatis
  • 2 st höns- eller grönsaksbuljongtärningar
  • 1,2 l vatten
  • 1 l savoykål, mycket fint strimlad
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1-2 kryddstark korv
  • Salt och peppar

Portugal vet inte bara hur man gör vin – de har ett kök man kan botanisera länge i också. Oftast enkelt, rustiskt – och oerhört gott! Den här soppan är ett bra exempel och ger en alldeles ljuvlig smakupplevelse med potatis, kål och kryddstark korv.
 

GÖR SÅ HÄR
1. Skala och skär potatisen i klyftor. Skiva vitlöken och korvarna.
 

2. Koka upp buljongen och lägg i potatis och vitlöksklyftor. Koka i ca 15 minuter tills potatisen är mjuk.
 

4. Vispa soppan så att potatisen mosar sig.
 

3. Lägg i kålen och oljan och koka i ytterligare 10 minuter. Salta och peppra.
 
4. Stek korven och lägg den i soppan.
 

PASSAR TILL