RECEPT

Frozen Cheesecake

SE RECEPT
Frozen Cheesecake
10 BITAR
INGREDIENSER
Botten
  • 6 digestivekex
  • 40 g smör

Fyllning
  • 3 ägg
  • 300 g cream cheese
  • 1 1⁄2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1 dl jordgubbspuré, mixade jordgubbar

Choklad
  • 100 g choklad
  • 1 dl vispgrädde

Frozen Cheesecake med choklad – en superenkel dessert som du kan förbereda redan dagen innan. Dekorera jordgubbarna på ditt favoritsätt för personlig prägel!
 
GÖR SÅ HÄR
1. Mixa kexen. Smält smöret och mixa ner i smulorna. Bred ut smulorna i en form med löstagbara kanter, 24–26 cm i diameter. Tryck gärna upp lite även på kanterna.
 
2. Sätt in formen i frysen under tiden som du gör fyllningen.
 
3. Separera äggen och lägg gulor och vitor i varsin bunke. Blanda ner cream cheese, socker och vaniljsocker i bunken med äggulor och rör ihop till en jämn smet. Tillsätt rivet citronskal och jordgubbspuré.
 
4. Vispa äggvitorna till ett fast skum med ren och torr bunke. Vispa grädden fluffig. Rör ner grädden i äggulesmeten. Vänd sist ner äggvitan varsamt.
 
5. Häll i fyllningen i formen. Låt stå i frysen minst 5 timmar.
 
6. Hacka chokladen fint och lägg den i en skål. Koka upp grädden och häll över chokladen. Rör tills all choklad har smält. Låt chokladblandningen svalna. Bred den sen över tårtan och dekorera med jordgubbarna.
 

PASSAR TILL