RECEPT

Grillad spädgris

SE RECEPT
Grillad spädgris
8-10 PERSONER
INGREDIENSER
  • 1 spädgris, ca 6-7 kg
  • Salt
  • 4 Citroner
  • 1 knp Timjan
  • 5 g Lagerblad
  • 1 hel vitlök

Helgrillad spädgris tar sin tid att tillaga, men det blir väldigt gott!
Recept av Johan ”Matgeek” Hedberg

 

GÖR SÅHÄR
Dag 1 – Dela grisen i två delar. Salta både inuti och utanpå, låt ligga i fyra timmar. Värm ugnen till 80°C. Tvätta citronerna och skiva i tjocka skivor. Fyll grisen med citronskivorna, färsk timjan, lagerblad och vitlök. Baka i ugn i ca 8 tim.
 

Dag 2 – Tänd grillen. Grilla grisen i ca fyra timmar. Tranchera och servera med bröd och olivolja.
 

PASSAR TILL