RECEPT

Hamburgare

SE RECEPT
Hamburgare
4 PERSONER
INGREDIENSER
Hamburgare
  • 700 g nötfärs
  • Salt och peppar
  • Olja

Tillbehör
  • Hamburgerbröd
  • Majonäs
  • Chilisås
  • Ruccola
  • Ost
  • Soltorkade tomater

Snabbmat i lyxformat

Få saker slår en bra hemgjord burgare. Har du dessutom tillgång till en grill blir det ännu godare. För den som vill ha ett vegetariskt alternativ passar kanske halloumi eller en vegetarisk burgare från frysdisken.
 

GÖR SÅ HÄR
1. Blanda färsen med lite salt och peppar.
 

2. Forma färsen till 4 bollar som du sedan plattar ut, så att du får ca 2 cm tjocka hamburgare.
 

3. Pensla burgarna med olja och stek dem på medelgod värme, ca 4 min på varje sida.
 

4. Lägg hamburgaren i ett bröd och toppa den med majonnäs, chilisås, ruccola, ost och soltorkade tomater.
 

PASSAR TILL