RECEPT

Hemlagad glögg

SE RECEPT
Hemlagad glögg
1 LITER
INGREDIENSER
  • 1 apelsin
  • 2,5 dl vatten
  • 2 msk strösocker
  • 3 st kanelstänger
  • 10 st hela nejlikor
  • 1 tsk hela kardemummakärnor
  • Periquita Red

Årets glögg har smaken av hemgjord – det är nämligen superenkelt att göra själv och sätta sin egen prägel på smaken. Perquita Red i grunden och sen en handfull ingredienser som tar dig till vintermysiga känslor på sekunden. Såhär ser vårt grundrecept ut, testa dig fram efter din egen smak!
 

GÖR SÅ HÄR
1. Skala apelsinen och lägg skalet i en gryta. Tillsätt vatten, socker, kanelstänger, nejlikor och kardemummakärnor.
 

2. Låt allt koka i ca 10 min, och låt sedan kryddbasen vila i minst en timme.
 

3. Tillsätt Periquita Red och hetta upp glöggen. Dra sedan av den från plattan och låt den dra ytterligare 30 min.
 

4. Sila bort kryddblandningen och servera glöggen med russin och skållade mandlar.
 

PASSAR TILL