RECEPT

Kantarellsoppa

SE RECEPT
Kantarellsoppa
4 PERSONER
INGREDIENSER
  • 1 liter färska kantareller
  • 1 gul lök
  • 3 msk smör eller margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl vitt vin
  • 1 l kycklingbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • Salt och peppar

Sätt guldkant på hösten!

Det finns en bra anledning att kalla kantareller för skogens guld. De är nämligen inte bara underbart goda utan för många helt omöjliga att hitta! Som tur är finns de ju att köpa i butik eftersom de är den perfekta ingrediensen i höstens godaste soppa!
 

GÖR SÅ HÄR
1. Ansa och skär svampen i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Fräs lök och svamp i en gryta.
 

2. Rör i mjölet och häll på vinet, låt koka 2 min.
 

3. Tillsätt kycklingbuljongen och låt soppan småkoka på svag värme under lock ca 10 min.
 

4. Blanda ner grädden och mixa eventuellt soppan slät. Smaka av med salt och peppar.
 

PASSAR TILL