RECEPT

Knäckig smulpaj

SE RECEPT
Knäckig smulpaj
6 PERSONER
INGREDIENSER
  • Ca 250 gram frukt eller bär
  • 200 g smör
  • 1/2 dl socker
  • ½ dl honung
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl sirap
  • En nypa salt

En knäckig paj är den perfekta avslutningen på en festmåltid. Fyll med bär eller frukt, kanske blåbär eller härliga äpplen och toppa med ett knäckigt nöttäcke.
 

1. Täck botten i en pajform med bär eller frukt. Jordgubbar och rabarber är en urläcker kombination, med även blåbär eller varför inte äpplen blir fantastiskt gott i denna paj.
 

2. Smält smöret i en kastrull och låt det gärna brynas lite, det ger en härligt nötig smak.
 

3. Blanda ner övriga ingredienser i det smälta smöret och fördela blandningen över bären i formen. Platta inte ut degen utan låt den vara lite smulig.
 

4. Grädda pajen i mitten av ugnen i 200 grader under ca 20 minuter.
 

5. Servera med glass, vispgrädde eller vaniljsås.
 

PASSAR TILL