RECEPT

Kycklingpaj

SE RECEPT
Kycklingpaj
4 PERSONER
INGREDIENSER
Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 3 msk kallt vatten

Fyllning
  • 2 kycklingbröstfiléer
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 2 dl crème fraiche paprika & chili
  • 3 ägg
  • 2 dl riven ost
  • Salt & peppar

Paj är perfekt både till vardag och till fest, och går att variera i det oändliga. Idag bjuder vi på en matig paj med kyckling. Smaklig måltid!
 

1. Arbeta ihop smör och mjöl. Tillsätt vatten och knåda ihop en deg. Tryck ut degen tunt i en pajform.
 

2. Tryck ut degen tunt i en pajform. Nagga bottnen med en gaffel och låt vila ca 30 min i kylen.
 

3. Sätt ugnen på 200°.
 

4. Plocka och skär kycklingköttet i mindre bitar. Hacka löken och vitlöken. Stek kycklingbitarna i en stekpanna och tillsätt löken efter ett tag och fräs allt.
 

5. Tärna paprikan. Blanda kyckling, lök, paprika, crème fraiche, ägg och 1 dl ost.
 

6. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 10 min.
 

7. Lägg ned blandningen i pajskalet och strö över resten av osten.
 

8. Grädda i nedre delen av ugnen 30-40 min.
 

PASSAR TILL