RECEPT

Lasagne

SE RECEPT
Lasagne
4 PERSONER
INGREDIENSER
Köttfärssås
  • 1 hackad gul lök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 500 g köttfärs
  • 1 tsk torkad oregano
  • 3 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater
  • 3 dl vatten
  • 1 st buljongtärning
  • Salt och peppar

Sås
  • 100 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • Ca 1 l mjölk
  • Salt och peppar

Övrigt
  • Riven ost
  • 1 paket lasangeplattor

Laga lager på lager

Lasagne är ett lite lagom långt långkok som ger en känsla av hemlagat och rustikt, utan att man behöver spendera dag och natt i köket. Mysigt comfort food för hela familjen – eller perfekt för enmanshushållet som vill äta gott i flera dagar.

 

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader.
 

2. Köttfärssås: Finhacka lök och vitlök. Fräs löken i en panna tillsammans med färsen tills färsen är genomstekt. Tillsätt övriga ingredienser till köttfärssåsen och koka den sakta 30-40 minuter. Smaka av med salt och peppar.
 

3. Sås: Smält smöret på svag värme i en kastrull. Rör ned mjölet i det smälta smöret och tillsätt mjölken lite i taget. Sjud under omrörning tills såsen tjocknar. Smaka av med salt och peppar.
 

4. Lasagne: Varva sås, lasagneplattor och köttfärssås i 3 lager i en stor ungsform. Börja med sås i botten och avsluta med ett lager lasagneplattor. Slå det sista av den såsen över och strö på lite riven ost. Sätt in i ugnen ca 30 min eller tills plattorna är mjuka.
 

Servera gärna lasagnen med en god sallad.
 

PASSAR TILL