RECEPT

Sesambakad lax

SE RECEPT
Sesambakad lax
4 PERSONER
INGREDIENSER
  • Ca 600 g laxfilé
  • 1 msk sesamfrö
  • 4 port bulgur
  • 1/2 röd paprika
  • 3 st soltorkade tomater
  • 2 tsk örtkrydda (t ex basilika eller oregano)
  • Salt och peppar

Att se till att alltid ha lax hemma i frysen är en bra vana. Det är en fisk som kan varieras i evigheter. Du kan till exempel laga den med sesamfrö och bulgur med paprika och soltorkade tomater. Fest, vilken dag som helst i veckan!
 

GÖR SÅHÄR
1. Sätt ugnen på 200°C.
 

3. Skär bort skinnet från laxen och lägg den i en ugnssäker form. Strö sesamfrön över fisken och krydda med salt och peppar.
 

4. Stek laxen mitt i ugnen ca 10 min.
 

6. Koka bulgurn enligt anvisningarna på förpackningen. Tärna paprikan, hacka purjolöken och skiva tomaterna, och blanda ner i bulgurn.
 

7. Servera laxen med bulgur och gärna en god sallad.
 

PASSAR TILL