RECEPT

Spenat- och fetaostpaj

SE RECEPT
Spenat- och fetaostpaj
4 PERSONER
INGREDIENSER
Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk vatten

Fyllning
  • 1 gul lök
  • 250 g färsk bladspenat
  • 2 vitlöksklyftor
  • 200 g fetaost

Äggstanning
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk

Paj är perfekt både till vardag och till fest, och går att variera i det oändliga. Här har vi en vegetarisk variant med en krämig fyllning av spenat och fetaost. Smaklig måltid!
 

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt på ungen på 220 grader.
 

1. Arbeta ihop smör och mjöl. Tillsätt vatten och knåda ihop en deg. Tryck ut degen tunt i en pajform.
 

3. Förgrädda pajskalet ca 10 min i ugnen.
 

2. Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj spenaten. Fräs grönsakerna i olja, och låt det mesta av vätskan koka bort.
 

3. Häll över spenatblandningen i en bunke och skär fetaosten i små kuber och blanda i. Salta och peppra.
 

4. Vispa ihop mjölk och ägg.
 

6. Lägg spenatblandningen i pajskalet och häll över äggstanningen. Grädda i ugn ca 30-40 min.
 

PASSAR TILL